Taaskasutatud klaasist fassaadipaneelid

Kas on olemas ilusaid, valgust peegeldavaid klaasfassaade, mis on samal ajal ka keskkonnasõbralikud? Jah, Steni toodab fassaadipaneele, mis on valmistatud taaskasutatud ja ümbertöödeldud klaasist.

Steni on juba aastaid valmistanud looduslikke ja keskkonnasõbralikke fassaadipaneele, mille pinnaviimistluses on kasutatud purustatud kivi. Nad jätkavad seda tegevust ka täna, kuid on astunud sammu edasi, taaskasutades ja ümbertöötledes tonne vanu klaase, et luua kauneid fassaadipaneele, mis mängivad elegantselt ja loomulikult valguse peegeldusega.

Klaasist fassaadipaneelid on aastatepikkuse sihipärase arendustöö ja katsetuste tulemus, millesse on kaasatud mitmed tunnustatud arhitektid, et tagada parimad võimalikud tulemused. Paneelid lansseeriti Steni Nature kollektsiooni  raames ning on saadaval erinevates valge või seguklaasi variatsioonides.

Steni Nature’i uues kollektsioonis on saadaval pinnad, mis on valmistatud jõe kivist ja ühest Norra põnevamast mineraalist- oliviinist.

Unikaalne valgust peegeldav omadus

Fassaadipaneelid loovad kaugelt vaadates ühtse ja stiilse ilme, millele lisanduvad sädelevad valguspeegeldused. Lähemal vaatlusel on aga näha tuhandeid väikeseid looduslikust klaasist tükikesi, mis koos moodustavad põneva ja unikaalse ilme.

„Klaas loob ainulaadse efekti, kus peegelduvad ümbritsev keskkond, valgusolud ja jätkusuutlikkus. See annab tulemuseks mänglevuse ja dünaamika, mida mujalt ei leia,” selgitab Steni kommunikatsioonijuht Jan Terje Nielsen.

Sile, kaunis ja rustikaalne

Mõeldes taaskasutatud klaasist valmistatud pindadele, võib kergesti eeldada, et fassaadimaterjali tekstuur jääb terav, kuid tegelikkuses see nii ei ole.

„Tänu kõrgtehnoloogilisele klaasi töötlemisele lihvitakse kildude teravad servad, säilitades samas nende valgust peegeldavad omadused,“ selgitab Nielsen.

Ja kui peaksid selles kahtlema: need fassaadipaneelid on omadustelt võrdväärsed teiste Steni toodetega. Steni kommunikatsioonijuhi sõnul: „Löögikindlus, vastupidavus ja 60-aastane funktsionaalne garantii kehtivad ka siin. See on muutunud iseenesestmõistetavaks Steni fassaadipaneelide puhul.”

STENI Nature Glass omadused:

  • Kivipuru ei ole liimitud, vaid valatud otse plaadi sisse, tagades vastupidava ja kvaliteetse viimistluse.
  • Väga tugev polümeerkomposiit, mis on ühtaegu kerge ja õhuke, sobib kasutamiseks mitmesugustes projektides.
  • Norra kvaliteet koos mõistliku hinnaga, pakkudes suurepärast hinna ja kvaliteedi suhet.
  • Kerge töödelda ja paigaldada, muutes tööprotsessi kiireks ja tõhusaks.
  • Lihtne hooldada, säilitades oma välimuse ja omadused ka aastate möödudes.
  • Keskkonnasõbralik – valmistatud 100% taaskasutatud klaasist, mis vähendab ökoloogilist jalajälge.
  • Valgust peegeldav ja sädelev pind toob esile unikaalse ja modernse disaini.

 

Keskkonnasõbralik taaskasutus

Steni üheks olulisemaks alustalaks on vankumatu eesmärk toota võimalikult keskkonnasõbralikke fassaadipaneele. Seetõttu on Steni fassaadipaneelide pinnaviimistluses alati kasutatud looduslikke materjale, mille hulka kuulub nüüd ka taaskasutatud klaas.

“Klaas on oma olemuselt küll töödeldud materjal, kuid on algselt valmistatud kõrgkuumutatud liivast. Klaas, mida me kasutame, pärineb vanadest pudelitest, aknaklaasidest ja muudest sarnastest toodetest. Nii loome fassaade, mis tõestavad, et taaskasutatud materjalid võivad pakkuda erakordset ja esteetilist lõpptulemust,” selgitab Nielsen.

Hiljutine näide klaasfassaadiga

Amsterdami läheduses asuvas Statenjachtis ehitatati kõrghoonet, mille fassaadpaneelid on Stenilt. Kasutatud on 3000 ruutmeetrit taaskasutatud klaasist paneele, luues ilusa ja unikaalse pinna, mis peegeldab valgust, on keskkonnasõbralik ning loodusele sobiv.

Siit saate vaadata projekti tutvustavat videot.

Pildid illustreerivad Steni Nature Glassiga valmivat ehitist Hollandis. Lisaks töötab arendaja juba uue projekti kallal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Soovid teada rohkemat Steni Nature kollektsiooni ja klaasist fassaadide kohta? Võta meiega ühendust ja leiame lahenduse just sinu projektile.

Tõlge: Steni.com, Uudised, 2024